Google+

Hvad er Mindmapping

 

Første gang jeg hørte om Mindmapping var da jeg gik i 7. klasse i midten af 1980’erne. Dengang brugte jeg meget tid på biblioteket og læste mange bøger hver dag.

Mind MappingEn dag faldt jeg over en bog om Mindmapping, som fangede min interresse og siden den dag, har jeg brugt Mindmaps både privat og i mit arbejdsliv. I dag bruger alle i min familie Mindmaps i skolen eller på arbejdet.

Et Mindmap er en special metode til at skrive noter, planlægge projekter eller finde struktur i opgaver. Metoden bruger en vekselvirkning imellem højre og venstre hjernehalvdel og ved enkelte keywords kan man få hjernen til at huske meget mere end det skrevet ord.

Der bruges forskellige teknikker i Mindmaps til at sikre denne vekslevirkning imellem de to hjernehalvdele. F.eks. er farver og tegninger vigtige elementer for at fremme de rigtige vekslevirkninger og brugen af store grene og mindre grene sætter struktur i tankeprocessen.

I dag bruger jeg f.eks. Mindmaps til at finde struktur i mit arbejde som IT Specialist i større virksomheder, hvor Mindmaps bruges til at finde den overordnet struktur i et projekt og efterfølgende til visual projektstyring. I alle de virksomheder jeg kommer, har Mindmaps givet mig den fordel, at jeg meget hurtigt har et grundigt overblik over projektet og kan hurtig finde de problemområder, som skal tilrettes først.

Jeg laver normalt Mindmappet på en tavle sammen med kunden og tager derefter et billed af tavlen, så alle har det første Mindmap. Efterfølgende skriver jeg Mindmappet ind i Mindmap software og kan der nemmere tilrette strukturen og planlægge projektet. Ved at have Mindmappet eletronisk kan det lettere deles og tilrettes, efterhånden som projektet skrider fremad.

Jeg bruger også Mindmaps til simple opgaver, som indkøb og planlægning af fordrag og undervisning.

Jeg vil på SmartMindMap oprette en simpelt kursus i Mindmapping, hvor jeg gennemgår de forskellige elementer som et Mindmap har. Hvis du gerne vil have besked når det går i luften, så tilmeld dig nyhedsbrevet.

The following two tabs change content below.
Jeg har arbejdet med Mindmap siden skoletiden, som efterhånden ligger langt tilbage i tiden. Jeg arbejder til dagligt med Mindmap i projekter, som IT konsulent og ved frivilligt arbejde. Jeg er GTD freak og leder altid efter det optimale GTD program, som er koblet sammen med Mindmapping.

Latest posts by Michael Iversen (see all)

  2 Responses to “Hvad er Mindmapping”

  1. Spændende! 🙂

  2. Hej Mads

    Jeg ser også frem til at sende dem ud. Når der er flere tilmeldte til nyhedsbrevet, så kommer det første ud.

    \Michael

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)